Életmód

Kiderült, hogy egészséges-e a szárított hús

Tele van tápanyagokkal és fehérjékkel

A marhahús szárított formában tele van tápanyagokkal és fehérjékkel. De vajon tényleg egészséges választás? A Ferra.ru választ adott erre a kérdésre – számol be a Sports.kz.

Kiderült, hogy egészséges-e a szárított hús
Egy darab sovány marhabiltong, egyfajta fűszeres szárított hús
Fotó: AFP/Rodger Bosch

Szakértő megjegyezte, hogy a marhahús, amelyet fűszereztek, pácoltak és szárítottak, tovább eltartható – olvasható a Sports.kz oldalán.

Általában a szárított marhahúst fűszerek, szószok stb. keverékében pácolják. Ezután szárítják. Az eredmény egy szívós, ízletes és tartós rágcsálnivaló.

Ez a marhahús fehérjét tartalmaz, amely támogatja az izomnövekedést és -javulást. Emellett ez a fajta hús kevesebb zsírt tartalmaz, mint más feldolgozott rágcsálnivalók. Ez egészségesebb alternatívává teszi, ha valami sósra vágyik.

Emellett a szárított hús vas, cink, B12-vitamin és más tápanyagok forrása is.

Kapcsolódó írásaink