Életmód

Figyelmeztető jelek, amelyek miatt azonnal forduljon kardiológushoz

Fontos, hogy megelőzésképpen rendszeresen vizsgálják a vércukorszintet és a vérnyomást

A gyakori légszomj, a mellkasi fájdalom és égő érzés testmozgás közben komoly ok lehet arra, hogy orvoshoz menjünk. Arról, hogy a szervezet milyen riasztó jelzéseit nem szabad figyelmen kívül hagyni, elmondta gyakorló kardiológus, az orvostudományok doktora, az Orosz Föderáció Egészségügyi Minisztériumának FGBU „Almazov NMIC” tudományos laboratóriumának vezetője Oksana Rotar – írta meg a life.ru.

Figyelmeztető jelek, amelyek miatt azonnal forduljon kardiológushoz
Visszatérő szúrós mellkasi fájdalom esetén érdemes orvoshoz fordulni (képünk illusztráció)
Fotó: Northfoto

„Mellkasi fájdalom vagy égő érzés, magas vérnyomás, a szegycsont mögötti nehézkedés, légszomj testmozgással járó légszomj. <...> Fejfájás, lábdagadás vagy ájulás - ezek a tünetek mind a fokozott nyomásról árulkodnak - magyarázta a szakértő a „Gazeta.ru”-nak adott interjújában.

Ha ezek a tünetek fizikai aktivitás közben jelentkeznek, nem szabad halogatni az orvoshoz fordulást - mondta a szakértő. Emellett fontos, hogy megelőzésképpen rendszeresen vizsgálják a vércukorszintet és a vérnyomást. Emellett aktív és egészséges életmódot kell folytatnia - ne dohányozzon, aludjon eleget, egyen gyümölcsöt, zöldséget és halat.

Kapcsolódó írásaink