Életmód

Megnevezték a gyümölcsöt, amivel csökkenthető a vérnyomás

Segíthet a szív egészségének javításában is

A gránátalmalé olyan ital, amely nemcsak frissít és kellemesen oltja a szomjat, hanem kedvező hatással lehet a szív- és érrendszeri egészségre is. Kutatási eredmények szerint heti két pohár gránátalmalé fogyasztása elegendő ahhoz, hogy jelentős koleszterin- és vérnyomáscsökkenést érjünk el – tájékoztatott a kubnews.ru.

Megnevezték a gyümölcsöt, amivel csökkenthető a vérnyomás
Képünk illusztráció
Fotó: BSIP via AFP/Chassenet

A gránátalmalé katechineket tartalmaz, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező anyagokat, amelyek segítenek csökkenteni a beleken keresztül felszívódó koleszterin mennyiségét. Ez viszont segít megvédeni az ereket a károsodástól, és megakadályozza a plakkok kialakulását az artériákban – olvasható a kubnews.ru oldalán.

Ezenkívül a gránátalmalé hihetetlenül egészséges és gazdag ital. Különböző vitaminokat (C és K), folsavat, káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort és vasat tartalmaz. Magas az antioxidáns-tartalma is, amely segít leküzdeni a szervezetben lévő szabad gyököket, csökkentve ezzel a szív- és érrendszeri betegségek és egyes rákos megbetegedések kockázatát.

Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a gránátalmalé segíthet a szív egészségének javításában. Csökkentheti a „rossz” LDL-koleszterin szintjét, és javíthatja az erek működését. Ez különösen fontos azok számára, akik szív- és érrendszeri betegségben szenvednek vagy hajlamosak rá.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a gránátalmalé magas természetes cukortartalmú is, ezért mértékkel kell fogyasztani, különösen, ha problémái vannak a vércukorszintjével. Mindig tanácsos orvoshoz vagy táplálkozási szakemberhez fordulni, mielőtt megváltoztatnánk az étrendünket.