Életmód
Javítja a látást, és véd a cukorbetegség ellen
Mi történik a szervezettel, ha hetente háromszor eszik brokkolit?

A brokkoli olyan vitaminokban gazdag, mint az A, E, C, B.
Ezenkívül a zöldség esszenciális aminosavakat – triptofánt, lizint és izoleucint –, valamint nyomelemeket – foszfort, kalciumot, káliumot és magnéziumot – tartalmaz.
A brokkoliban található nagy mennyiségű rost nemcsak a szervezetet telítheti, hanem a beleket is megtisztítja a salakanyagoktól és a méreganyagoktól. A rostok segítenek a normál emésztés helyreállításában és a székrekedés enyhítésében is. A brokkoli pozitív hatással van a látásélességre és a látásrendszer egészségére. A tény az, hogy a karotinoidok erősítik a lencsét és a retinát, megakadályozva a szürkehályog kialakulását.
Ez a zöldség sok béta-karotint tartalmaz. Ez a vitamin felelős a bőr és a haj fiatalságáért és szépségéért. Az esszenciális aminosavak és a klorofill részt vesznek a vérképzésben.
A brokkoli rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
Milyen előnyei vannak a brokkolinak?
Ha szeretné minél jobban megőrizni a zöldség minden jótékony tulajdonságát, párolja meg a brokkolit. A táplálkozási szakértők úgy vélik, hogy a brokkoli így szívódik fel a legjobban.
Ha hetente legalább háromszor eszi ezt a zöldséget salátákba vagy köretként, a szervezet megtisztul és meggyógyul.
A brokkoli szárának tápértéke majdnem megegyezik a fejével, ezért ne dobja ki.
Bővebben a https://www.pravda.ru/news/health/2034037-brokkoli/ oldalon olvashat.