Életmód

Ezt a három dolgot nem illik ajándékba adni egy esküvőn

Fontos betartani a szabályt

Manapság az esküvőkön már inkább pénzt szokás adni, a párok gakran ki is hangsúlyozzák a meghívóban, hogy egy szép összegnek örülnének a legjobban. Ahol azonban ez nincs meghatározva, lényegében nekünk kell eldönteni, hogy mit vigyünk. Fontos azonban néhány szabályt betartani – írja az elle.hu.

Ezt a három dolgot nem illik ajándékba adni egy esküvőn
Képünk illusztráció
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Simon/Malte Ossowski

Ezeket az ajándékokat jobb mellőzni egy esküvőn:

1. Valami használt

Soha ne ajándékozzunk egy párnak az esküvőjükre olyasmit, ami nem vadonatúj. Ez nem csak kínosnak és tervezetlennek tűnik, de akár sértő is lehet. Az etikettszakértők is úgy gondolják, hogy meg kell lennie az eredeti csomagolásnak és címkéknek.

2. Ajándék csak egy személynek

Nem biztos, hogy a legjobb ötlet, ha csak olyan tárgyat ajándékozunk, aminek csak az egyik fél örül. Fontos, hogy ilyen esetben párban gondolkodjunk, akkor is, ha csak az egyikőjükkel ápolunk közeli viszonyt. Az egyszemélyes ajándékot talán jobb lenne megspórolni egy születésnapi vagy ünnepi ajándéknak. Az esküvői ajándék ugyanis a közös életüket hivatott szimbolizálni.

3. Baba ajándék

Még ha a pár gyermeket is vár, ez nem a megfelelő alkalom arra, hogy babával kapcsolatos tárgyakat ajándékozzunk. Ez még inkább igaz akkor, ha nincs még úton a baba, de esküvőre egyébként sem a legjobb megoldás. Sok kultúrában ez balszerencsét hoz. Ráadásul nem evidens, hogy minden házaspár számára a gyerekvállalás az elsődleges. Ha pedig az történik, hogy nem jön össze a baba, akkor az ilyesmi ajándék fájó is lehet a számukra.

Kapcsolódó írásaink

Itt rejtőzhet a Szent Grál

ĀEz az értékes tárgy valaha Jézus Krisztus ajkát érintette, és állítólag örök fiatalságot ajándékozhatott tulajdonosának