Életmód

Ezt a kozmetikumot érdemes használni lefekvés előtt

Az éjszakai bőrápolási rutin a regenerációt segíti

A testünk minden éjjel azért dolgozik, hogy megújuljon, és a bőrünk is ezt teszi. A bőrgyógyász elárulta azt is, hogy mi az, amit mi tehetünk – írja a life.hu.

Ezt a kozmetikumot érdemes használni lefekvés előtt
dr. Sonia Badreshia bőrgyógyász véleménye szerint, a szemránckrém éjszaki használata, segít a bőr megújulásában (Képünk illusztráció)
Fotó: AFP/BSIP/Alice S.

Bőrünk éjszaka pihen, nappal pedig védelmet nyújt. Keményen dolgozik, hogy kipihenje a stresszt, ami a nap folyamán érte. A bőrápoló termékek az éjszakai órákban a leghatékonyabbak, fontos ezért, hogy a legtöbbet hozzuk ki a lefekvés előtti rutinunkból.

„Az UV-sugárzás, a környezetszennyezés és más stresszhatások okozta károk helyreállítása éjszaka történik, amikor a bőr vérkeringése fokozódik” – mondta dr. Sonia Badreshia bőrgyógyász. Ekkor fokozódik a kollagéntermelés is és a káros szabadgyökök semlegesítése. A bőr megújulásának üteme éjszaka megduplázódik.

Ha nem végzünk célzott éjszakai ápolást, akkor elszalasztjuk a lehetőséget, hogy támogassuk a bőrünket a természetes megújulásában. Az éjszakai bőrápolási rutin a regenerációt segíti. A bőrgyógyász szerint nem szabad kihagyni az esti rutinból a szemránckrémet.

„A bőrünk vizet veszít éjszaka, de megelőzhetjük ezt. Bár egyesek azt mondják, hogy a szemránckrém felesleges, az igazság az, hogy ezek a termékek általában gazdagabbak, mint egy egyszerű hidratáló. Pótolja a vizet és tápanyagokkal látja el ezt a nagyon érzékeny területet. A dehidratált szemek fáradtabbnak tűnnek reggel, ezért javaslom, hogy lefekvés előtt használjunk szemránckrémet.”

Kapcsolódó írásaink