Életmód
Jobb, ha nem teszi hűtőbe ezt az öt ételt
Az emberiség egyik legfontosabb találmánya a hűtő

Táplálkozási szempontból az emberiség egyik legfontosabb találmánya a hűtő, mely lehetővé tette, hogy ételeinket hosszabb távon is eltároljuk anélkül, hogy megromlanának, jelentősen csökkentve ezzel pl. az ételmérgezés esélyét. Nem kell azonban mindent hűteni, sőt vannak olyan ételek, melyeknek nem is feltétlen tesz jót, ha csak pár Celsius-fokkal fagypont felett tartjuk őket
Párásabb és hűvösebb is a hűtő belsejében lévő levegő, mint ami a csokoládé számára ideális. Ezek nem csupán az íz megváltozásához vezethetnek: egy hűtőben tárolt csoki felszíne szürkéssé válhat, ugyanis kicsapódhatnak rá a zsírok. Elég, ha hűvösebb helyen, napfénytől védve tároljuk a desszertet.
15-20 Celsius-fok között érzi jól magát a banán, ekkor folytatódik az érés is, nem a hűtő 4 fokjában. A fénynek és a levegőnek való kitettség szintén lassítja a gyümölcs romlását, ezek közül pedig mindkettőt csak akkor kapja meg a banán a hűtőben, ha kinyitják annak ajtaját
Ez furcsának tűnhet, de bizonyos vajfélékre is igaz, hogy jobb a hűtőn kívül hagyni őket. Főleg a sózott vajak bírják jól a frigón kívül, de ezek is csak akkor, ha nem tüntetik fel rajtuk külön, hogy tegyük őket hűtőbe. Hogy miért jobb ezeket a termékeket így tárolni, annak egyszerű az oka: kenhetők maradnak.
Hidegben könnyebben kristályosodik a méz, emiatt nem javasolt ott tárolni a méhek által előállított édességet. Egy szekrény sötét polcán is tökéletesen megférnek a macik és a csuprok.
Ha hűtőbe tesszük az olívaolajat, pont azt veszítjük el vele, amit igazán szeretünk benne: selymességét és lágyságát. A hidegben zavarossá, adott esetben kissé kásássá válhat az anyag, nem véletlenül teszik az éttermekben is az asztalokra és hagyják ott a palackot, amíg ki nem ürül.