Életmód

Ezeket sosem szabad rendelni étteremben

Van olyan étel, amit érdemes inkább elkerülni egy vendéglőben

Egy hivatásos élelmiszer-szakértő megosztotta, melyik az a három étel, amelyet ő személy szerint elkerül, ha étterembe látogat. Elárulta azt is, mire érdemes odafigyelni – írja az elle.hu.

Ezeket  sosem szabad rendelni étteremben
Fotó: NorthFoto

Bár bizonyos ételek csábítóak lehetnek az étlapon, aki szeretné elkerülni a csalódást, annak érdemes alaposan átgondolnia, mit választ.

Marcus Arcabascio élelmiszer-szakértő, a Menu-Price alapítója elmondta, mire kell figyelni.

Csirke: bár széles körben kedvelt étel, és rengeteg fogás alapja, de a többi húshoz képest sokkal gyorsabban megromolhat, és ha nem megfelelően készítik el, akár szalmonellafertőzést is okozhat. Ráadásul a hozzá nem értő szakácsok miatt a csirke gyakran száraz, túlfőtt vagy sótlan lesz.

Brownie: a kedvelt desszertek közé tartozik ez a kisméretű, puha sütemény, ám mivel sokáig megőrzi a frissességét, gyakran előre elkészítve, napokon át várja, hogy elfogyasszák, és még az is előfordulhat, hogy nem az étteremben, helyben készítik el.

Makaróni és sajt: az éttermekben gyakran kínálnak előre elkészített sajtos tésztákat, amelyek gyakran ömlesztett, rosszabb minőségű sajtokból készülnek. Ezeket az ételeket érdemes inkább otthon elkészíteni.

Kapcsolódó írásaink