Életmód
James Bond is imádta, mégsem Martini – mi az? Americano!
Az Americanót először az 1860-as években szolgálták fel Gaspare Campari bárjában, az olaszországi Milánóban

Az Americanót először az 1860-as években szolgálták fel Gaspare Campari bárjában, az olaszországi Milánóban. Az ital, amely egyenlő arányban tartalmaz Camparit és édes vermutot, felöntve szénsavas vízzel, a Milano-Torino koktél könnyed változata – utóbbi szintén Camparit és édes vermutot tartalmaz, de víz nélkül. Úgy tartják, hogy a név az amerikai turisták körében való népszerűségéből ered.
Az Americano a Negroni előfutára. A történet szerint a Negronit Camillo Negroni olasz gróf találta fel Firenzében a 20. század elején, amikor megkért egy bartendert, hogy a szódavizet ginnel cserélje ki Americanójában.
Mivel a koktélnak csak három összetevője van, fontos, hogy mindegyik a legjobb minőségű legyen. A Campari és a szóda adott, na de mi a helyzet a vermuttal?
A 9diDANTE vermutokat a piemontei dombok lábánál álmodták meg, azon a területen, ahol már a 18. század óta uralják a vermutkészítés művészetét. A 9diDANTE egyike azon kevés vermutoknak, amelyeket a SUPERIORE osztályozás szerint készítenek és palackoznak, ezért kizárólag Piemonte DOC borokkal keverik.
Az Inferno Rosso Vermut elkészítéséhez Dolcetto vörös- és Cortese fehérborok egyenlő keverékét használják, ami lehetővé teszi, hogy a karizmatikus rubinvörös színt természetes úton érjék el, és elkerüljék a karamellszínezésre való használatát.
Az Americano alacsony alkoholtartalmú, könnyen iható koktél. Keserédes, pezsgő íze miatt érthető, hogy a grófok és az ügynökök miért rajongtak érte. Április 18. és 30. között a 9diDANTE támogatásával megszervezik Budapest első Americano koktélt népszerűsítő eseményét, a Make Americano Great Againt.
Az eseményen Budapest neves bárjai vesznek részt. Minden helyszínen az eredeti receptúra alapján készült koktélt kóstolhatnak.