Életmód

Kutyabarát munkahely? Jó lenne!

A kutyák világnapját augusztus 26-án ünnepeljük. Nem csak ezen a napon merül fel, hogy jó lenne olyan munkahely, ahová családi kedvencünket is magunkkal vihetjük. Milyen egy ilyen munkahely?

Kutyabarát munkahely? Jó lenne!
Úgy kell kialakítani a kutyás munkahelyet, hogy ember és állat egyaránt jól érezze magát
Fotó: (képünk illusztráció)

A kutyabarát irodák a tapasztalatok szerint nemcsak a kisállatok, hanem a gazdák és a vállalatok számára is számos előnnyel járnak. Milyenekkel? Könnyebb a kapcsolatteremtés a munkatársak között, szorosabb közösségek, nagyobb termelékenység és általában kevesebb stressz – csak néhány azok közül az egyértelmű előnyök közül, amelyekről a kisállatbarát irodák bevezetése után a vállalatok beszámolhatnak.

A kutyák oldottabbá teszik a munkahelyi légkört, közvetlenebb légkör alakul ki, szorosabb közösségek jönnek létre
A kutyák oldottabbá teszik a munkahelyi hangulatot, közvetlenebb légkör alakul ki, szorosabb közösségek jönnek létre
Fotó: (képünk illusztráció)

„A kisállatbarát irodák már több mint egy évtizede szerves részét képezik a vállalati kultúránknak, és hisszük, hogy ez az, ami boldoggá teszi munkatársainkat, miközben itt dolgoznak. A kutyák jelenléte az irodáinkban számos előnnyel jár: a kutyák oldják a hangulatot, lehetővé teszik munkatársaink számára, hogy szabadabban érintkezzenek egymással és olyan pozitív légkört teremtenek, amelyben az emberek a munkájukra koncentrálhatnak ahelyett, hogy az otthon hagyott kutyáik miatt aggódnának. Ez, valamint a kisállatok jólléte az oka annak, hogy más vállalatokat is arra bátorítunk, hogy csatlakozzanak hozzánk a kisállatbarát munkahelyek kialakításában” – mondja Daniela Hlavackova, a Mars CE keresletfejlesztési igazgatója. A nagyvállalat már hosszú ideje működtet ilyen irodákat.

A kutyabarát irodák kialakítása előtt néhány alapvető szempontot kell figyelembe venni: egyfelől az ottdolgozók egészségére, esetleges allergiákra és jogi kérdésekre, másrészt a kisállatok alapvető igényeire is tekintetettel kell lenni.

Általánosságban elmondható, hogy egy modern, kutyabarát irodának mentesnek kell lennie minden olyan tárgytól, amely nem megfelelő vagy veszélyes lehet egy kutya számára. Rendelkeznie kell egy külön kutyák számára kijelölt térrel, ahol játszhatnak, és ideális esetben közel kell lennie egy parkhoz vagy egy zöld területhez, ahová a gazdik elvihetik a kutyáikat sétálni. Az új kutyákat fokozatosan kell bevezetni az irodába, és ebben kulcsfontosságú a kommunikáció a munkatársak között, annak érdekében, hogy mindenki jól érezze magát.


 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom