Életmód

„Hogy tetszik lenni?" - önkéntes pótunokákat keresnek

„Hogy tetszik lenni?" címmel indított kezdeményezést a Fesztivál Önkéntes Központ, a legnagyobb hazai fesztiválok önkénteseit koordináló szervezet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben – áll a szervezet által közzétett közleményben. A program az otthonaikba kényszerült idős korosztályt köti össze olyan szabadidővel rendelkező lelkes fiatalokkal, akik aktív telefonos kapcsolattal társaságot tudnak biztosítani számukra.

„Hogy tetszik lenni?" - önkéntes pótunokákat keresnek
A program során az önkéntesek is kitörhetnek a karantén szürke egyhangúságából, és olyan történeteket, életbölcsességeket hallhatnak, ami emlékezetes lesz számukra
Fotó: Pexels

A jelenlegi járványügyi helyzetben sokak élete fenekestül fordult fel. Nem csak a közösségeinktől szakadtunk el, napi szinten rossz hírekkel van tele az üzenőfalunk, és senki sem tudja meddig tart ez a kialakult állapot. Viszont van, ami biztos és állandó: járvány ide vagy oda, az önkéntesség szexi! – írják.

– Sokat gondolkodtunk, hogyan tudnánk segíteni a kialakult helyzetben – mondta Nagy Réka, a Fesztivál Önkéntes Központ vezetője.  – Így született meg a „Hogy tetszik lenni?” kezdeményezés, melynek keretén belül az együttműködő szervezetekkel karöltve kötjük össze a koronavírus legveszélyeztetettebb csoportjába tartozó, otthonaikba kényszerült idős korosztályt szabadidővel rendelkező lelkes fiatalokkal – tette hozzá.

Mint írják, a program célja nem csupán a két generáció közötti kapcsolat felélénkítése, hanem az értékteremtés, hagyományőrzés is. 

A Fesztivál Önkéntes Központ új kezdeményezése mindenki számára nyitott. Minden felkészítés, meghallgatás, és kapcsolattartás online zajlik, így az ország bármelyik pontjáról jelentkezhetnek azok, akik szeretnének segíteni, kommunikatívak, és hetente pár órát tudnak szakítani arra, hogy egy jófej nénivel vagy bácsival csevegjenek.

Bővebb információk ide kattintva érhetőek el.

Kapcsolódó írásaink