Életmód

Pár tízezerből készült idén a legszebb karácsonyi reklám

Nyugat-Wales egy festői településén, Rhayader kisvárosában 1895 óta működik családi vállalkozásként egy kis hobbibolt, ahol számtalan alapanyag és apróság között válogathatnak a kézműveskedni vágyók.

Pár tízezerből készült idén a legszebb karácsonyi reklám
Hatalmas népszerűségre tett szert a videó
Fotó: YouTube

A Hafod Hardware üzletének dolgozói úgy döntöttek, az idei karácsonyi szezonra leforgatnak egy kis reklámfilmet, ahogyan az a nagy cégeknél már évtizedek óta megszokott. 

Mivel az anyagi hátterük természetesen nem volt adott ahhoz, hogy felvegyék a versenyt ezekkel a nagyvállalatokkal, így a leginkább költséghatékony módon kellett elvégezniük a munkát. A két perc hosszúságú kisfilm főszereplője a bolt tulajdonosának kisfia, a kétéves Arthur Jones lett, az operatőri munkában pedig a család egyik barátja, Josh Holdaway segített, összesen mintegy 100 fontért (kb. 40 ezer forint).

A befektetett munka abszolút meghozta gyümölcsét, a szívmelengető képsorok alig pár nap után hatalmas népszerűségre tettek szert, a brit sajtóban az év karácsonyi videójának titulálták, az interneten pedig különböző videómegosztókon már százezres nagyságrendben tekintették meg a felvételt.

A videó üzenete, hogy idén az ünnepek alatt maradjunk kicsit gyerekek mi, felnőttek is, ezt pedig Arthur Jones-on keresztül mutatják be: a kisfiú egy napra átveszi az irányítást az üzlet felett, és meglepően ügyesen végzi a napi munkát, amíg ki nem derül a videó végi csavar.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Kacatmentes karácsony

ĀA földlabdás fenyő talán a legjobb megoldás, a kis fát így az ünnepek után kiültethetjük a kertbe, vagy éveken át egy megfelelő méretű cserépben nevelhetjük