Életmód

Rizs helyett pennével is készülhet a lecsó

A lecsó egészséges, de nem könnyű étel. Lazíthatunk a markáns ízeken, ha olaszos pennét és tejszínt adunk hozzá. Bacon nélkül is készíthető, így vegetáriánusok számára is nagyszerű vacsora lehet.

Rizs helyett pennével is készülhet a lecsó
Ennek a vitamindús olasz tésztának az elkészítéséhez még félóra sem szükséges
Fotó: noihirek.hu

Hozzávalók:

1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika (készülhet egyszerű paprikával is)
1 fej vöröshagyma
10 dkg bacon
40 dkg penne
só, bors
1 evőkanál olívaolaj
2 dl tejszín
fél csokor petrezselyem

2-3 db paradicsom

Elkészítés:

A paprikát, a hagymát és a bacont vágjuk kockákra. A tésztát főzzük ki bő, sós vízben majd szűrjük le. Az olajon megpirítjuk a bacont és a hagymát, majd ehhez adjuk a paprikát és a paradicsomot. Pár percig főzzük az egészet.

Megszórjuk sóval, borssal, a tejszínt akkor keverjük hozzá, ha lehúztuk a tűzről. Ha szépen összefőtt, mehet bele a tészta és az apróra vágott petrezselyem. Összekeverjük és már tálalhatjuk is.

Kapcsolódó írásaink