Életmód

A nagyi receptje alapján lesz kapós a salátaleves

Sokan idegenkednek a fejes salátától leves formájában. Ez csak amiatt fordulhat elő, hogy egyesek vízben főzik, majd ecettel ízesítik. Ez nyugodtan elhagyható, pár kanál tejföl azonban csodát tesz vele.

A nagyi receptje alapján lesz kapós a salátaleves
Ezzel a recepttel már sokan megszerették a salátalevest, ami szinte percek alatt készül el.
Fotó: receptneked.hu

Hozzávalók:

3 evőkanál olaj

1 db nagy fejes saláta (vagy jégsaláta)

4 gerezd fokhagyma

1 púpozott evőkanál liszt

1 nagy doboz tejföl

1,5 - 2 liter  víz vagy húsleves alaplé

szerecsendió, só, bors

Elkészítés:

Kevés olajban megdinszteljük a hosszában felszeletelt 2 gerezd fokhagymát. Amikor pirosra sültek, kidobjuk őket. A meleg olajba beletesszük a megmosott, kis darabokra felvágott salátát. Közben könnyű habarást készítünk a tejfölből és a lisztből. A saláta ezalatt már megfonnyadt, ekkor felöntjük a vízzel, vagy az alaplével, hogy kihűljön. Ebbe öntjük bele a habarást.

Ezután belenyomjuk maradék zúzott fokhagymát és fűszerezzük. 15-20 percig addig főzzük, amíg a saláta puha lesz és megfő a habarás. Jól megy hozzá a hazafelé megvett palacsinta, vagy egy sós, diétás desszertféleség.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom