Életmód
A nagyi receptje alapján lesz kapós a salátaleves

Hozzávalók:
3 evőkanál olaj
1 db nagy fejes saláta (vagy jégsaláta)
4 gerezd fokhagyma
1 púpozott evőkanál liszt
1 nagy doboz tejföl
1,5 - 2 liter víz vagy húsleves alaplé
szerecsendió, só, bors
Elkészítés:
Kevés olajban megdinszteljük a hosszában felszeletelt 2 gerezd fokhagymát. Amikor pirosra sültek, kidobjuk őket. A meleg olajba beletesszük a megmosott, kis darabokra felvágott salátát. Közben könnyű habarást készítünk a tejfölből és a lisztből. A saláta ezalatt már megfonnyadt, ekkor felöntjük a vízzel, vagy az alaplével, hogy kihűljön. Ebbe öntjük bele a habarást.
Ezután belenyomjuk maradék zúzott fokhagymát és fűszerezzük. 15-20 percig addig főzzük, amíg a saláta puha lesz és megfő a habarás. Jól megy hozzá a hazafelé megvett palacsinta, vagy egy sós, diétás desszertféleség.