Életmód

Vércsoport szerinti diétával élhetünk a legtovább

Az ideális testsúly és egészséges életmód elérése nem könnyű, és nem csak azért, mert mindenkinek kevés az ideje magára. Az interneten rengeteg a fogyókúrás és életmód ötlet, így nehéz a választás is. Még nehezebb betartani egy diétát, ha nem látjuk hamar az eredményt. Dr. Peter Adamo természetgyógyász több könyvében is arra biztatja követőit, ne adják fel, válasszák a biztos, vércsoport szerinti diétát, mely örökölt génállományukra alapoz.

A dietetikus professzor pácienseinek már nem csak étkezési tanácsokat ad. Vércsoportjuk alapján azt is meg tudja mondani, hogy génfelépítésükhöz milyen testmozgás passzol a legjobban. Kliensei akkor lepődnek meg a legjobban, amikor vércsoportjuk alapján azt is meghatározza, milyen embertípusok.

Harcosok, vagy lázadók

"A" vagy "AB" vércsoport

Az ilyen génállománnyal rendelkező emberek fiatalon vékonyak, hosszú lábúak, de anyagcseréjük igen korán, a 40 éveik után lassulni kezdenek. A renyhe anyagcseréjük következtében ki vannak téve a meddőségnek, és az inzulinrezisztenciának, azaz a felnőttkori cukorbetegségnek.

Nekik tilos enni müzlit, pékárut, feldolgozott vagy kész ételeket. Kerülniük kell a nehéz húsféléket, viszont kifejezetten jót tesz nekik a tofu, a mediterrán étrend, mely sok halat, és fehérjét tartalmaz. A legjobb számukra a kardio mozgás, azaz az aerobik, futás, séta és úszás.

jagger
Mick Jaggerre illik a dietetikus típusleírása
Forrás: mh

Gyűjtögető

"B" vércsoport

Számukra a grillcsirke a legideálisabb étel. A gyűjtögető erősebb testalkatú lesz felnőtt korában a „Harcosnál”, ezért ő is hajlamos a felnőttkori diabétszre. Egész életükben a súlyukkal küzdenek, ezért a legjobb, ha kevés zsírtartalmú csirkét, pulykát, tojást, és halat esznek.

Tilos a szénhidrát, a kenyér és a tészta, viszont rendszeresen kell mozogniuk. Kíméletes, de kitartó séta és úszás javasolt számukra.

Jack_Nicholson
Jack Nicholson mindig erős, zömök testalkatú volt
Forrás: mh

Tanító

"A" vércsoport

A tanító típusú emberek átlagos magasságúak és erős, izmos testalkatúak. Mivel jó, azaz elég gyors az anyacseréjük, nem túlsúlyosak. Viszont gyakran szenvednek emésztési problémáktól, viszont ha betartják az étkezési tanácsokat, hosszú életűek lehetnek. Sok halat, tésztát, rizst, zöldséget, mogyoróféléket kell enniük, viszont kerülniük kell a vörös húsokat. Számukra a jóga azaz a folytnos izomnyújtás az ideális testmozgás.

Vadász

"0" vércsoport

Többnyire magasak, és vékonyak, mert jó az anyagcseréjük. Jól védekeznek a vírusfertőzésekkel szemben, viszont gondjaik lehetnek a vércukorszintjükkel és gyakran allergiásak.

Ők ehetnek sovány vörös húsokat, marhát, bárányt és csirkét. Jót tesz nekik a sok saláta, brokkoli, kelkáposzta, és spenót.

Mivel a lencse és a bab csökkentheti az inzulin termelésüket, a legjobb, ha elkerülik.

Ahogy a "Harcosoknak", és "Gyűjtögetőknek", nekik is a kardio edzés, azaz az aerobik, futás, séta és úszás tesz jót.

Felfedező

Rh – "B" vagy "0" vércsoport

A felfedezőknek széles a válla, keskeny a csípőjük, és gyakran szenvednek ételallergiától vagy hormonproblémáktól.

A vasban gazdag ételek, a bab, lencse, tofu, kesudió, spenót tesznek jót nekik. Kerülniük kell a mértéktelen koffein és alkohol fogyasztást, de nem szabad sokat fogyasztaniuk feldolgozott élelmiszerekből, készételekből sem.

A dietetikus a kerékpározást javasolja nekik, mert ezzel fejleszthetik lábuk izomzatát.

Nomád

"B" vagy "AB" vércsoport

Ezeknek a vércsoportoknak a tagjai vagy nagyon magasak, vagy nagyon alacsonyak. Gyenge az emésztésük, és rossz az immunrendszerük. Ezért sok halfélét kell enniük, és mivel emésztőrendszerük enyhén szólva is érzékeny, kiszámíthatatlan, kerülniük kell a magas gluténtartalmú ételeket.

Számukra a relaxáló testmozgások a legmegfelelőbbek, ilyen a tajcsi és a jóga.

Jackie Chan576x356
Jackie Chanre is illik a leírás. Mindig is érzékenyen érintette, hogy nagyon alacsony
Forrás: mh