Egészség
Ezt a terméket antibiotikumok szedése alatt kerülni kell
Az antibiotikumok elpusztítják a kórokozó baktériumokat, de negatív hatással vannak a hasznos bélflóra mikroorganizmusaira is

Az immunológus elmondta, hogy antibiotikumok szedése alatt kerülni kell a kefirt. A kefir élő mikroorganizmusokat (laktobaktériumokat) tartalmaz, amelyeket a szervezet az antibiotikum-kezelés után idegen baktériumokként fog felismerni. Ennek eredményeként a szervezet erőforrásait a velük való küzdelemre fordítja, ahelyett hogy saját flóráját helyreállítaná – írja a news.ru.
Szerinte a savanyú tejtermékek antibiotikumokkal együtt történő fogyasztása csökkentheti azok hatékonyságát a gyógyszerek hatóanyagai és a tejfehérjék közötti kémiai kölcsönhatás miatt. Az orvos azt tanácsolta, hogy antibiotikum-kúra alatt kerüljük minden savanyú tejtermék fogyasztását.
Ezért az én tanácsom egyszerű: ha antibiotikumokat szed, ideiglenesen hagyjon fel a kefir és más tejtermékek fogyasztásával a kúra befejezéséig. Ez segít a szervezetnek gyorsabban helyreállni és növeli a gyógyszeres terápia hatékonyságát – összegezte az orvos.