Egészség
Jót tesz az egészségnek, és segít száz évig élni
Rendszeres fogyasztása jelentősen javíthatja az életminőséget, és csökkentheti számos betegség kockázatát

Csökkenti az oxidatív stresszt
Nishi Melvani táplálkozási szakértő szerint az oxidatív stresszt a szabad gyökök vagy instabil molekulák felhalmozódása okozza, amelyek károsítják az egészséges sejteket. Ezt számos tényező kiválthatja, többek között a rossz alvás, az alkoholfogyasztás, a fiziológiai stressz és a környezetszennyezés.
Az antioxidánsok olyan jótékony vegyületek, amelyek semlegesítik a szabad gyököket, ártalmatlanná téve őket, megvédve a sejteket.
A zöld tea tele van antioxidánsokkal, különösen magas az epigallokatechin–3–gallát (EGCG)1 szintje.
Ezek védik a sejtek mitokondriumait is, amelyek a sejtek működéséhez szükséges energia előállításáért felelősek. A zöld tea antioxidánsai csökkentik a gyulladást és a DNS-károsodást is, és támogatják a sejtek javítását. Mindez segít lassítani az öregedést, és megvédi a szervezetet a krónikus betegségektől.
Lassú sejtöregedés
Mivel a zöld tea antioxidánsai gátolják az oxidatív stresszt és a gyulladást, a sejtek hosszú élettartamát is elősegítik. Ez kulcsfontosságú a sejtek öregedésének lassításához.
A sejtek öregedése akkor következik be, amikor a sejtek végleg leállnak az osztódással. Míg az antioxidánsok az oxidatív stressz csökkentésével segítenek lassítani ezt a folyamatot. Ez csökkenti a krónikus gyulladást, javítja a szövetek működését és a sejtek javulását.
Támogatja a bélrendszer egészségét
A bélrendszer az egészség számos aspektusát befolyásolja, beleértve a mentális funkciókat, az immunitást és a hosszú élettartamot. Ezt táplálhatják az olyan bélbarát élelmiszerek, mint a kimchi és a joghurt.
A zöld tea antioxidánsai azonban javítják a bél egészségét azáltal, hogy támogatják a hasznos baktériumokat, csökkentik a bélgyulladást, és erősítik a bélgátat.
Melyik a jobb, a matcha vagy a zöld tea?
A matcha ugyanazokat az előnyöket nyújtja, mint a hagyományos zöld tea, gyakran nagyobb hatékonysággal, mivel egész levelet fogyaszt. Emellett még több EGCG-t és antioxidánst tartalmaz, erősebb védekező képességgel rendelkezik az oxidatív stressz és a gyulladás ellen.