Egészség

Imádjuk, és még a cukorbetegség kockázatát is csökkenti

A legtöbben azt gondolják, hogy a cukorbetegség kockázata akkor csökken, ha nem eszünk cukrosat, így a csokoládéról is lemondunk, azonban ez nem igaz – írja az Everyday Health legújabb cikkében.

Imádjuk, és még a cukorbetegség kockázatát is csökkenti
Képünk illusztráció
Fotó: Cultura Creative via AFP/Luka

Egy friss kutatás szerint ugyanis jelentősen csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának a kockázatát, ha rendszeresen fogyasztunk étcsokoládét. A szakemberek azt vizsgálták, hogy milyen mértékben csökken a 2-es típusú cukorbetegség kockázata azoknál, akik rendszeresen, alkalmanként, vagy egyáltalán nem esznek étcsokoládét.

Az adatok alapján a kutatók arra jutottak, hogy jelentősen csökken a cukorbetegség kialakulásának kockázata azoknál, akik heti legalább egy adag étcsokoládét fogyasztanak.

Az étcsokoládé köztudottan gazdag antioxidánsokban és alacsony cukortartalomban, így jótékony hatásai már eddig is ismertek voltak. Az azonban még további kutatásokat igényel, hogy egészen pontosan milyen módon is segít az étcsoki a cukorbetegség kockázatainak csökkentésében.

Kapcsolódó írásaink