Egészség
Ha így főzi a tojást, mérgezővé válhat
Ez a gyakori hiba egészségtelenné teszi az egészséges ételt

Általánosan elterjedt nézet, hogy a főtt tojás nagyon egészséges. A legtöbb esetben ez a jellemzés megfelel a valóságnak. Néha azonban az ételt megfosztják hasznos tulajdonságaitól. És néha szinte "méreggé" válik. Ez a termék nem megfelelő hőkezelésével történhet.
Sajnos sok amatőr szakács durva hibát követ el a tojás főzésénél. A terméket nem szabad túl sokáig főzni. A tojás legfeljebb tíz percig legyen forró vízben.
Ha megszegi ezt a szabályt, a hidrogén-szulfid behatol a termék belsejébe. Ennek eredményeképpen az étel valószínűleg az egészségére veszélyes lesz: súlyos mérgezés nem kizárt. Ezért ne főzze a tyúktojást tíz percnél tovább.