Egészség

Ha így főzi a tojást, mérgezővé válhat

Ez a gyakori hiba egészségtelenné teszi az egészséges ételt

A Sports.kz egy súlyos hibára figyelmeztet a tojásfőzés során.

Ha így főzi a tojást, mérgezővé válhat
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Általánosan elterjedt nézet, hogy a főtt tojás nagyon egészséges. A legtöbb esetben ez a jellemzés megfelel a valóságnak. Néha azonban az ételt megfosztják hasznos tulajdonságaitól. És néha szinte "méreggé" válik. Ez a termék nem megfelelő hőkezelésével történhet.

Sajnos sok amatőr szakács durva hibát követ el a tojás főzésénél. A terméket nem szabad túl sokáig főzni. A tojás legfeljebb tíz percig legyen forró vízben.

Ha megszegi ezt a szabályt, a hidrogén-szulfid behatol a termék belsejébe. Ennek eredményeképpen az étel valószínűleg az egészségére veszélyes lesz: súlyos mérgezés nem kizárt. Ezért ne főzze a tyúktojást tíz percnél tovább.

Kapcsolódó írásaink