Egészség

Nem fűszer és nem is gyümölcs

A fiatalság meghosszabbítása, az ízületek támogatása és a gyomor-bél traktus egészségének javítása érdekében egyáltalán nem szükséges drága vitamin-ásványi komplexeket és kollagént vásárolni. Dilyara Lebedeva gasztroenterológus gyógyító csontleves fogyasztását javasolja erre a célra. Javíthatja egészségét, lendületet és energiát adhat. A lényeg a helyes előkészítés – számol be a Sports.kz a Hibiny.ru-ra hivatkozva.

Nem fűszer és nem is gyümölcs
A csontleves nemcsak íze miatt közkedvelt, de elkészítése pénztárcabarát is
Fotó: NorthFoto/©PaoloPicciotto/REDA&CO

„Nem gyümölcs vagy fűszer: az orvos egy csodálatos és pénztárcabarát terméket nevezett meg az ízületek, szalagok, a gyomor-bél traktus, a bőr és a haj megmentésére” – áll a cikk címében a Hibiny.ru oldalon.

Az orvos szerint a csontokat korábban csak „nagymamák és kutyabarátok, ma már haladó, egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek és menő éttermek szakácsai vásárolták”. Minden a termékben található kollagénről és ásványi anyagokról szól.

„A hosszú csontok és porcok hosszan tartó főzése során a kollagén feloldódik, és glutint (nem glutént!) és zselatint képez. És már felszívódnak a gyomor-bélrendszerben aminosavak és rövid peptidek formájában. Ennek eredményeként az Ön asztalán van a legköltséghatékonyabb, legalacsonyabb kalóriatartalmú és egészséges módja a bőr, a haj, az ízületek, az ínszalagok és a belek támogatásának!” – jelenti az orvos.

A csontlevesnek azonban vannak ellenjavallatai. Nem alkalmazható két év alatti gyermekek, valamint hasnyálmirigy-gyulladás, gyomorfekély, köszvény, fokozott gyomorszekréció, vese- és húgyúti betegségek súlyosbodása esetén.

Kapcsolódó írásaink