Egészség
Ezt a három zöldséget soha nem szabad nyersen fogyasztani
A közhiedelem miszerint a zöldségek nyersen a leghasznosabbak, nem mindig bizonyul igaznak
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto
A nyers padlizsán szolanint tartalmaz, amely nagy mennyiségben kellemetlen tüneteket, például hányingert és gyomorfájást okozhat.
Ugyanez vonatkozik a spárgára is. A nyers spárga nehezen emészthető és tápanyagai nem szívódnak fel a szervezetben.
A spenótról szólva Mukhina hangsúlyozta, hogy a termék is hőkezelést igényel. És „bár ez csökkenti a C-vitamin mennyiségét, de a kalcium, a magnézium és a vas elérhetőbb lesz” – magyarázza a szakértő.
Így ajánlott az összes fenti terméket fogyasztás előtt megfőzni, csak ilyen körülmények között jut a szervezet a maximálisan hasznos anyagokhoz.