Egészség

Ezt a három zöldséget soha nem szabad nyersen fogyasztani

A közhiedelem miszerint a zöldségek nyersen a leghasznosabbak, nem mindig bizonyul igaznak

Mariyat Mukhina táplálkozási szakértő elmondta, mely zöldségeket nem szabad nyersen fogyasztani – írja a Sports.kz.

Ezt a három zöldséget soha nem szabad nyersen fogyasztani
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A nyers padlizsán szolanint tartalmaz, amely nagy mennyiségben kellemetlen tüneteket, például hányingert és gyomorfájást okozhat.

Ugyanez vonatkozik a spárgára is. A nyers spárga nehezen emészthető és tápanyagai nem szívódnak fel a szervezetben.

A spenótról szólva Mukhina hangsúlyozta, hogy a termék is hőkezelést igényel. És „bár ez csökkenti a C-vitamin mennyiségét, de a kalcium, a magnézium és a vas elérhetőbb lesz” – magyarázza a szakértő.

Így ajánlott az összes fenti terméket fogyasztás előtt megfőzni, csak ilyen körülmények között jut a szervezet a maximálisan hasznos anyagokhoz.

Kapcsolódó írásaink