Egészség

Ezért együnk szalonnát

Ha mértékkel fogyasztjuk, a szalonna nem árt az egészségünknek, sőt

A disznózsír hasznos arachidonsavat tartalmaz, amely fontos az anyagcsere és a szívműködés szempontjából – mondta a News.ru-7nak Irina Ljalina biológus. A News.ru-nak adott beszélgetésében a szakértő hangsúlyozta, hogy a termék mérsékelt fogyasztása segíthet a gyulladások csökkentésében és a vírusok elleni küzdelemben.

Ezért együnk szalonnát
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

„A disznózsír tartalmaz egy hasznos zsírsavat – az arachidonsavat, amely fontos az anyagcserében és a szívműködésben, valamint a vírusok elleni küzdelemben. A zsiradék mérsékelt fogyasztása segíthet a gyulladások csökkentésében és a vírusok elleni küzdelemben, normalizálja a libidót. A zsiradék javítja a bőr állapotát a zsírsavtartalomnak köszönhetően, hozzájárul annak hidratálásához és védelméhez” – magyarázta Lyalina.

Szerinte, ha mértékkel fogyasztjuk, a disznózsír nem árt az egészségünknek. A biológus megjegyezte, hogy sok kalóriát tartalmaz, aminek köszönhetően kiváló energiaforrás. Megjegyezte, hogy ez különösen fontos a hideg évszakban.

„Nagy mennyiségű kalóriát tartalmaz, ezért kiváló energiaforrás, különösen a hideg évszakban. A-, D- és E-vitamin, valamint karotin, amelyek hozzájárulnak az immunitás erősítéséhez, a látás és az egészséges bőr megőrzéséhez. A szelén a disznózsír egyik eleme, amely természetes antioxidáns és küzd az öregedés ellen” – tette hozzá a szakértő.

Kapcsolódó írásaink