Egészség

A világ legegészségesebb lekvára véd a fertőzések ellen, ráadásul természetes antibiotikum-hatása is van

Továbbá segít normalizálni a vérnyomást, és segít a stresszből való kilábalásban is

A lekvár magas cukortartalma miatt nem nevezhető teljesen egészséges és hasznos tápláléknak. Ennek a finomságnak egyes fajtái azonban sok jótékony hatással lehetnek a szervezetre, különösen ősszel és télen – számolt be róla a Sports.kz a Znaj.ua-ra hivatkozva.

A világ legegészségesebb lekvára véd a fertőzések ellen, ráadásul természetes antibiotikum-hatása is van
A szakértők szerint a málnalekvár megelőző tulajdonságokkal rendelkezik, és csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek és a bélproblémák kockázatát
Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/dpa/Sebastian Gollnow

A szakemberek elmondták, hogy a lekvár mekkora pajzsnak természetes antibiotikumnak is számít a fertőzések ellen.

Egyéni ellenjavallatok hiányában és mérsékelt mennyiségben a homoktövislekvár ősszel és télen rendkívül hasznos. Egy ilyen desszert antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és növelheti a szervezet védekezőképességét a fertőzési szezonban.

A málnalekvár nemcsak az ízletes, hanem egy egész sor hasznos tulajdonságot is betudhat magának. Először is segít a szervezetnek az akut légúti fertőzések elleni küzdelemben, csökkenti a láza és enyhíti a hidegrázást. Valójában a málnalekvár természetes antibiotikum, amely elősegíti a szervezet gyors felépülését.

Nehéz túlbecsülni a málnalekvár hasznosságát. Segít normalizálni a vérnyomást, és segít a stressz leküzdésében is.

Kapcsolódó írásaink