Egészség

A cukorbetegség egy kevésbé ismert tünete

Fontos időben észre venni a betegséget

Graham Phillips gyógyszerész figyelmeztetést adott ki arról, hogyan jelentkezhet a 2-es típusú cukorbetegség, többek között a bőrön is. Ezeket a tüneteket nem szabad figyelmen kívül hagyni, különben időt veszítünk, és a betegség súlyosbodik – írta meg a pravda.ru.

A cukorbetegség egy kevésbé ismert tünete
Képünk illusztráció
Fotó: Science Photo Library via AFP/Sherry Yates Young

Graham öt olyan jelzést emelt ki, amelyet a szervezet adhat, és amelyek a cukorbetegség vagy a prediabétesz kialakulására utalnak.

Az első, amit meg kell nézni, az a derék és a magasság aránya. Ha a derékkörfogat meghaladja a magasság felét, akkor hajlamos a cukorbetegség kialakulására. Arra is fel kell figyelnie, hogy ha túlsúlyos és állandóan éhesnek érzi magát.

„Amikor az inzulinszint magas, a szervezete hatékonyan blokkolja a zsírraktárakat, így nehezebben fér hozzájuk. Ez ahhoz vezethet, hogy az emberek még többet híznak, miközben éhesebbnek érzik magukat, mint valaha” – mondta az orvos.

Ezenkívül többszörös papillómák és akantózis (sötét foltok a bőrön) jelenik meg a testen. Ezek a tünetek anyagcserezavarokra utalnak.

Az olyan jelek, mint a magas vércukorszint és a „rossz” koleszterinszint, valamint a magas vérnyomás továbbra is kialakulhatnak.

Kapcsolódó írásaink