Divat

Az idén is divatos lenne Szinyei lila ruhás felesége

A szűk farmerek múlt időben, a mini mellett nyomul a maxiszoknya, a csipke viszont minden korosztálynak ajánlott

A divatmagazinok szerint az idei tavasz egyik meghatározó színe a lila lesz. Így Szinyei Merse Pálnak a 150 éve feleségéről festett Lila ruhás nő öltözete, színeit tekintve, nagyon divatos lehetne.

Az idén is divatos lenne Szinyei lila ruhás felesége
Lilába borult a divatvilág
Fotó: AFP/Oscar Gonzalez

Lezajlottak a legfontosabb divatvárosok bemutatói New Yorkban, Milánóban, Párizsban, Londonban, amelyeken kiderült, hogy ugyan gyorsan változnak az öltözködési trendek, sokszor akár félévenként teljesen más irányt vesz egy-egy divatcég kínálata, az idén viszont úgy tűnik, sok minden megmarad a jól bevált tavalyi szezonból.

A woman&home divatszakértője szerint folytatódik a lazább fazonú farmerok térhódítása, a miniszoknya ugyan nem tűnik el, de újra divatos lesz a bokáig érő maxiszoknya, amely ősszel is meghatározó lehet.

A különböző fazonok és stílusok szoros kapcsolatban állnak az adott évszak színeivel. A 2023-as tavaszának színelőrejelzései is napfényre kerültek már.
A divattervezők és stílusszakértők figyelnek arra, hogy a hideg és meleg bőrtónusú vevők is találjanak maguknak megfelelő színű öltözetet. Ezért a kínálatban megjelenik például a bíborvörös árnyalata vagy az olajzöld, de az szakértők úgy látják, hogy a lila különböző árnyalatai lesznek az uralkodóak.

A lila szín sokak kedvence lesz majd, hiszen rengeteg árnyalata miatt szinte bármilyen alkalomra tökéletes választás lehet. A New York-i divathéten inkább a pasztell, halványabb árnyalatai jelentek meg, amelyeket könnyű elképzelni egy alkalmi ruha színeként is.

Ulla Johnson modellje a New Yorki bemutatón
Ulla Johnson modellje a New York-i bemutatón
Fotó: AFP/Fernanda Galfet


Például Ulla Johnson manhattani divattervezőnél az élénkebb, mélyebb színek idén a jellemzőek, amelyek passzolhatnak mind sportos és elegáns megjelenéshez is.

Ulla Johnson mindig is előnyben részesítette a kézművességet ruhadarabjai elkészítésekor. Ez idén sincs másképp, így sok tervezésében találhatunk bohémebb rojtokat, csipkéket, hímzéseket, amelyek szintén az idei tavasz jellegzetességei lesznek.

Kapcsolódó írásaink

Főváros, divatváros

ĀBeindította a magyar márkák nemzetközi eladásait a Budapest Central European Fashion Week