Bűnügy

Eljárás indult egy futárszolgálat nevével visszaélve csalást elkövető csoport vezetője ellen

A csoport irányítójával szemben európai elfogatóparancsot adtak ki

Eljárás indult egy külföldi férfival szemben, aki egy olyan bűnszervezetet irányított, amely egy nemzetközi futárszolgálat nevével visszaélve követett el több tíz millió forintos csalást, az ügyészség indítványozta a letartóztatását – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

Eljárás indult egy futárszolgálat nevével visszaélve csalást elkövető csoport vezetője ellen
Egy nemzetközi futárszolgálat nevével visszaélve követett el több tíz millió forintos csalást egy külföldi férfi, indítványozták a letartóztatását (képünk illusztráció)
Fotó: MH archív/Hegedüs Róbert

Saághy Flóra közölte, a férfival szemben információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt indult eljárás.

A megalapozott gyanú szerint a tavaly nyáron Magyarországon tevékenykedő bűnszervezet egy közismert futárszolgálat weboldalára megtévesztésig hasonlító oldal internetes linkjét küldte ki a sértetteknek, majd banki adataikat megszerezve, távoli eléréssel a bankszámláikról két és húszmillió forint közötti összegeket emeltek le.

A bűnözői csoport az eddigi adatok szerint öt sértettnek összesen 33 millió forintnyi kárt okozott.

A csoport irányítójával szemben európai elfogatóparancsot adtak ki, majd Romániában őrizetbe is vették. Az ügyészség a szökés-elrejtőzés tényére és veszélyére, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta letartóztatását – tudatta a helyettes szóvivő.

Kapcsolódó írásaink