Bűnügy

Több házba is betörtek, kettőt felgyújtottak az elkövetők

Az egyik sértettnek közel 27 millió forint kárt okoztak

Rongálás és lopás bűntette miatt ítélte el a bíróság azt a három férfit, aki több házba betört, kettőt közülük felgyújtott. A járásbíróság ítélete nem jogerős – közölte a Debreceni Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-vel.

Több házba is betörtek, kettőt felgyújtottak az elkövetők
Rongálás és lopás bűntette miatt ítélte el a bíróság a három férfit (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/DPA/Focke Strangmann

Dobó Dénes közleménye szerint az elsőrendű vádlottat három év hat hónap, a másodrendűt négy év négy hónap, míg a harmadrendűt négy év nyolc hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték.

Az ítélet szerint a három vádlott 2022 áprilisában betört egy házba Debrecen–Dombostanyán, és onnan többek között elektromos szerszámokat tulajdonított el.

A vádlottak 2022. augusztus 14-én betörtek egy új építésű debreceni házba, ahonnan főleg elektronikai eszközöket loptak el, majd felgyújtották az ingatlant, hogy nyomaikat eltüntessék. A sértettnek közel 27 millió forint kárt okoztak.

2022. augusztus 31-én hasonlóan jártak el egy másik debreceni házban, ott közel 15 millió forint kárt okoztak. Két nap múlva ismét betörtek egy ingatlanba, az onnan ellopott fémtárgyakat egy MÉH-telepen adták el.

A fellebbezések miatt az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik – jelezte a szóvivő.

Kapcsolódó írásaink