Bűnügy

Idős férfitól csaltak ki pénzt

A nő ellen kifosztás bűntett, míg élettársával szemben pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vettek egy 25 éves nőt és 34 éves élettársát – írja a Police.hu.

Idős férfitól csaltak ki pénzt
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Pool/Ronny Hartmann

A Police.hu tájékoztatás szerint egy Tapolcához közeli településen élő nő tett bejelentést a rendőrségre 2024. május 21-én kora este, hogy időben, térben nehezen tájékozódó, beteg férje elment otthonról egyedül, és még nem érkezett haza. A balatonfüredi rendőrök nem sokkal később megtalálták az eltűnt férfit a veszprémi buszpályaudvaron, majd értesítették a feleségét. Az asszony azonnal indult a férjéért, majd döbbenten vette tudomásul, hogy bankszámlájukról eltűnt csaknem kétmillió forint, párja telefonjában pedig egy ismeretlennel folytatott üzenetváltásokat talált.

A nyomozók az adatgyűjtés során rövid időn belül megállapították, hogy a férfi az interneten ismerkedett meg egy 25 éves nővel, majd megbeszéltek egy találkozót Balatonfüreden. A nő a sértett kiszolgáltatott állapotát kihasználva csaknem kétmillió forintot utaltatott el vele élettársa bankszámlájára, aki egy automatánál fel is vette a pénzt.

A rendőrök azonosították az elkövetőket, és pár órával később balatonfüredi tartózkodási címükön elfogták őket. Ezután a párt előállították, majd a nyomozók – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként kihallgatták őket. Mindketten elismerték a bűncselekmény elkövetését, a nő ellen kifosztás bűntett, míg élettársával szemben pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

A rendőrök az elkövetőknél megtalálták a pénz nagy részét, amelyet lefoglaltak és visszaadtak a tulajdonosnak.

Kapcsolódó írásaink