Bűnügy

Beismerte bűnösségét a miskolci gyilkosság gyanúsítottja

A járőrök igazoltattak és előállítottak egy 26 éves cseh állampolgárságú férfit

Beismerte a bűncselekmény elkövetését a kihallgatásán a múlt héten Miskolcon történt gyilkosság gyanúsítottja – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese hétfőn a vármegyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

Beismerte bűnösségét a miskolci gyilkosság gyanúsítottja
Beismerte bűnösségét a miskolci gyilkosság gyanúsítottja
Fotó: Police.hu

Miskolczi István elmondta, a körözés elrendelése után mintegy két órával a Füzesabonyi Rendőrkapitányság járőrei igazoltatták és előállították a 26 éves cseh állampolgárságú férfit, aki ellen emberölés miatt folytatnak eljárást.

Felvették a kapcsolatot a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központtal is, ahonnan segítséget kaptak a férfi azonosításában – fűzte hozzá. Közölte, az elkövető nem rendelkezik lakcímmel, igazoltatásakor és előállításakor sem voltak nála személyi iratok.

Az esetet ismertetve elmondta, a 26 éves férfi múlt pénteken a miskolci Tiszai pályaudvar melletti füves-bokros területen elvágta a nyakát egy 48 éves lakcím nélküli, de Miskolcon tartózkodó nőnek.

Korpás Lajos, a főkapitányság vizsgálati osztályának vezetője arról tájékoztatott, hogy a férfi, aki egyáltalán nem tud magyarul, mintegy három éve hagyhatta el Csehországot; azóta cél nélkül járta Magyarországot és a környező országokat.

Kapcsolódó írásaink