Bűnügy

Gyanúsítottként hallgatták ki Iványi Gábort és Gurmai Zitát

Hivatalos személy elleni erőszak gyanújával hallgatták ki a lelkészt és a szocialista politikust

Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Iványi Gábor lelkészt és Gurmai Zita szocialista országgyűlési képviselőt csütörtökön – tudatta Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) az MTI-vel közleményben csütörtökön.

Gyanúsítottként hallgatták ki Iványi Gábort és Gurmai Zitát
Gurmai Zita, az MSZP frakcióvezető-helyettese
Fotó: MH/Török Péter

Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak gyanújával hallgatta ki a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a két gyanúsítottat.

Az eljárás eddigi adatai szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságán különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folytatott nyomozásban a hatóság tagjai 2022. február 21-én Budapesten, a VIII. kerületben, egy egyesület központjaként működő ingatlanban kutatást, lefoglalást végeztek.

Az eljáró pénzügyőrök tájékoztatták az érintett szervezet vezetőjét, hogy a büntetőeljárásról szóló törvény szerint az eljárási cselekményen a hatóság tagjain és a jegyzőkönyvvezetőn kívül csak az érintett szervezet vezetője és jogi képviselője lehet jelen.

A megalapozott gyanú szerint Iványi Gábor mint a szervezet vezetője a többször elhangzott tájékoztatás ellenére a sajtó képviselőivel és más személyekkel kívánt bemenni a kutatás helyszínére.

„Ezt elősegítendő Iványi Gábor és a felhívására a jelenlévők – köztük dr. Gurmai Zita országgyűlési képviselő és egy európai parlamenti képviselő - a helyszínt biztosító pénzügyőröket jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozták” – írták.

A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmény elkövetését, és panasszal éltek a gyanúsítás ellen – közölte a KNYF.

Kapcsolódó írásaink