Bűnügy

Emberölés kísérlete miatt emeltek vádat egy nő és társa ellen

Minősített emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Vas Vármegyei Főügyészség egy nő és társa ellen, aki 2023 márciusában Szombathelyen meg akarta ölni az asszony férjét.

Emberölés kísérlete miatt emeltek vádat egy nő és társa ellen
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Silas Stein

A főügyészség az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a vádirat szerint a vádlottak között szerelmi viszony alakult ki, az asszony szerint férje nem egyezett volna bele a válásukba, ezért társával elhatározták, hogy megölik.

Először meg akarták mérgezni, a nő a szeretőjétől átvett, ismeretlen összetételű szert kevert több alkalommal is a férje italába és ételébe, de a sértettnek csak gyomorpanaszai lettek. Ezért elhatározták, hogy álmában ölik meg.

A vád szerint egyik éjjel a szerető fóliát szorított a sértett arcára, de a férfi felébredt és beleharapott támadója kezébe, aki egy vázával fejbe ütötte.

A zajra felébredt a házaspár közös gyereke, a hálószobába ment, de az édesanyja kituszkolta.

Miután a gyermek megzavarta a vádlottakat, a sértett azt mondta, ha felhagynak a bántalmazásával, beleegyezik a válásba, és nem tesz feljelentést.

A vádlottak erre abbahagyták ütlegelését. A sértett a bántalmazás következtében több hét, illetve több hónap alatt gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A Vas Vármegyei Főügyészség a nőt és társát előre kitervelten, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, továbbá a nőt aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésével vádolja, és a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék dönt – áll a főügyészség közleményében.

Kapcsolódó írásaink