Bűnügy

Hosszú idő után megtörte a csendet Gyárfás Tamás, tévéinterjút adott az egykori vállalkozó

„Én arra számítok, hogy felmentenek, a semmiért nem lehet valakit elítélni”

„Rám egyetlen tanú nem mondta azt, hogy én gyilkolni akartam. A bíróságot nem akarom értékelni, szerintem ki fog derülni az igazság másodfokon” – mondta Gyárfás Tamás az ATV Reggeli Start című műsorában.

Hosszú idő után megtörte a csendet Gyárfás Tamás, tévéinterjút adott az egykori vállalkozó
Gyárfás Tamás (balra) a Fővárosi Törvényszéken
Fotó: MH-archív/Hegedüs Róbert

„Éltem az életemet, próbáltam nem törődni vele még hogyha hallottam is róla” – mondta Gyárfás Tamás az ATV Reggeli start című műsorában arra a kérdésre, hogy miért nem cáfolta meg a róla kialakult pletykákat. Hozzátette, „magyarázkodni szörnyű, csacsiság”.

Emlékeztetett, több, mint tíz hónappal a gyilkosság előtt visszakapták a Napkelte szerkesztési jogát, így már nem is állt érdekében megöletni Fenyő Jánost. „Rám sok mindent mondtak akkoriban, de hülyét nem” – jegyezte meg Gyárfás.

Egy interjúban elhangzott, hogy a rendőrség már a gyilkosság előtt is tudott arról, hogy Gyárfás mire készül, amire most az egykori vállalkozó elmondta: „Én nem akarom minősíteni a rendőrséget, ügyészséget, bíróságot, de ha tudták, hogy mi készül, akkor miért nem tettek ellene?”

„Eddig én mindig kerültem a közszereplést, de most én jelentkeztem, hogy mégis szeretnék interjút adni, mert arra gondoltam, hogy a kamerák előtt kell megvédenem magam. Olyan kijelentések hangzottak el egy újságírótól, amik pontosításra szorulnak” – hangsúlyozta Gyárfás.

Emlékeztetett: „A kijelentés szerint Portik megkérdezte Gyárfást, hogy valamit csináljanak-e vele, mire Gyárfás széttárta a kezét és egyértelműen kifejezte szándékát.”

„Elterjedt, hogy én rábólintottam, hogy mit kéne csinálni ezzel az úrral, Fenyő Jánossal valamint, de én nem bólintottam rá semmire, semmilyen szét tárt karról nem volt szó a bíróságon. Egy egészen más témakörben egy egészen más időpontban tettem meg ezt a gesztust. 1996-ban Kaposváron engem áfacsalással meggyanúsítottak, de két hét múlva kiderült, hogy ez megalapozatlan. Ezután eljött hozzám Portik, akivel annyi volt a kapcsolatom, hogy régen bérelte a házamat, erre azt mondta Portik, hogy tud segíteni, mert neki vannak ismerősei Kaposvár környékén, majd visszajött, hogy még sincsenek megfelelő ismerősei, amire széttárt karokkal jeleztem a véleményem” – magyarázta a szóban forgó esetet Gyárfás Tamás.

Megjegyezte: „Portiknak én sohasem adtam egy ruppot sem.”

„Egyetlen egy pénzügyi kapcsolatom volt Portikkal, 2004 augusztusban ingatlant cseréltünk, abban az ingatlanban tartóztatták le 2012-ben, ezt Portik el is mondta a hatóságoknak, mert szerinte én 200 millióval jobban jártam” – emlékezett vissza az egykori vállalkozó.

Tasnádi Péterről elmondta: „Én Tasnádi Pétert nem minősítem, híresztelte a környezetében, hogy tőlem pénzt kapott, majd az egykori barátai ellene fordultak, akik elmondták a rendőrségen, amit tőle hallottak. Ezután azt mondta, rákényszerült, hogy ilyen kijelentéseket tegyen, de ő csak le akart engem húzni, de nem húzott le.”

Gyárfás Tamás megjegyezte: „Rám egyetlen tanú nem mondta azt, hogy én gyilkolni akartam. A bíróságot nem akarom értékelni, szerintem ki fog derülni az igazság másodfokon. Én arra számítok, hogy felmentenek, a semmiért nem lehet valakit elítélni.”

Kapcsolódó írásaink