Bűnügy

Többszörös ámokfutó ellen emeltek vádat Zalában

A 44 éves férfit már tavaly tavasszal is mint visszaesőt ítélte el a Nagykanizsai Járásbíróság eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt

Börtönbüntetés várhat arra a zalai férfira, aki jogosítvánnyal soha nem rendelkezett, de több esetben is ámokfutóként menekült az őt üldöző rendőrök elől – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője kedden.

Többszörös ámokfutó ellen emeltek vádat Zalában
A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a – bűnismétlés fokozott veszélye miatt letartóztatásban lévő – férfival szemben több rendbeli, eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntette miatt emelt vádat, amelyben börtönbüntetés kiszabását indítványozta (képünk illusztráció)
Fotó: Hans Lucas via AFP/Eric Beracassat

A Zalaegerszegi Járásbíróság idén februárban többszörös visszaesőként tiltotta el újból a járművezetéstől az ámokfutót, mindezek ellenére rendszeresen közlekedett személygépkocsival a zalai utakon.

Márciusban Teskánd környékén vezette autóját, de a rendőrök felismerték, ezért megkülönböztető jelzést használva próbálták megállítani. A gyanúsított azonban nem lassított, és a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel hajtott tovább Teskándon át Hottóig, ahol egy földes úton szem elől tévesztették a rendőrök.

A férfit áprilisban Babosdöbréte és Teskánd között próbálták megállítani, amikor újból felismerték, de Bödén egy földút szélén halomban lévő ágaknak hajtott, innen pedig futva menekült be az erdőbe. Pár nappal később elfogták, de ezután Zalaegerszegen ismét volán mögé ült, a rendőrök elől pedig a piros lámpákon is áthajtva újból sikerült elmenekülnie.

Májusban tudták csak elfogni a férfit, amikor Hottón segéd-motorkerékpárját vezette, akkor meg tudták állítani.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a – bűnismétlés fokozott veszélye miatt letartóztatásban lévő – férfival szemben több rendbeli, eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntette miatt emelt vádat, amelyben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Kapcsolódó írásaink