Bűnügy

Kisrepülővel csempészte a heroint két magyar férfi, Dublinban buktak le

Mint a filmekben

Nyolcmillió eurós, hatvan kilogrammos drogfogásról számolt be pénteken az ír rendőrség, írja a The Irish Sun. Mint kiderült, kisrepülőgéppel szállították a drogot a csempészek, amely repülő egy magyar lajstromjelű gépre hasonlít – írja a mandiner.hu.

Kisrepülővel csempészte a heroint két magyar férfi, Dublinban buktak le
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A rendőrség elfogott egy negyvenes és egy hatvanas éveiben járó magyar állampolgárt, írják, akik üzletembernek adták ki magukat, de valójában droggal kereskedtek. A lap információi szerint titkosszolgálati eszközökkel rajtaütöttek a heroinszállítmányon a dublini Weston repülőtéren.

Hangsúlyozzák: a kábítószert egy családi alapon megszervezett dublini bűnbanda rendelte, amely a hírhedt ír Kinahan bűnszervezet köréhez tartozik. A hvg.hu mindeközben úgy értesült, hogy a rendőrségi fotón a kisgép lajstromjele ugyan nem látszik, de „jellegzetes festett mintázata alapján megszólalásig hasonlít egy magyar bejegyzésű Cessna–210-es géphez”.

A portál megkereste a gép tulajdonosaként feltüntetett magyar férfit, aki elmondta: nem tudott az esetről, de a fotó alapján nem zárható ki, hogy az ő tulajdonában lévő gépről van szó.

Hozzátette: a gépet egy hete adta kölcsön használatra egy ismerősén keresztül, ahogyan ez korábban is megtörtént már.

Kapcsolódó írásaink