Bűnügy

Őrizetbe vettek egy rendőrt megütő német férfit és az ő bántalmazásával gyanúsított rendőröket is

A gyanú szerint a német férfi felháborodásában ököllel állon ütötte a rendőrt

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt folytat nyomozást a Fővárosi Nyomozó Ügyészség – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-t; a közlemény szerint egy német állampolgárságú férfi és két rendőr őrizetét rendelték el.

Őrizetbe vettek egy rendőrt megütő német férfit és az ő bántalmazásával gyanúsított rendőröket is
Képünk illusztráció
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Hendrik Schmidt

A tájékoztatás szerint a budapesti rendőrök november 29-én bűncselekmény gyanúja miatt előállítottak egy német férfit, aki a fogdában arra panaszkodott, hogy fázik. Az egyik rendőr kiengedte, hogy a folyosón lévő ruháját felvegye, de amikor kiderült, hogy a pulóverben lévő madzag önkárosításra is alkalmas lehet, mégsem engedte meg – írta az ügyészség.

A gyanú szerint a német férfi felháborodásában ököllel állon ütötte a rendőrt, aki jelentette az esetet. Erre egy másik rendőr szaladt oda a férfihoz, majd a gyanú szerint gumibottal többször megütötte. A földre került férfit a fogdaőri feladatokat ellátó rendőr lefogta, míg társa folytatta az ütlegelését – írta a vádhatóság.

„A nyomozóügyészek a német férfival szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúját, míg a két rendőrrel szemben társtettesként hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettének a megalapozott gyanúját közölték, majd elrendelték mindhárom gyanúsított őrizetét” – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink