Bűnügy

Tényleges életfogytiglanra ítélték az apját körfűrésszel bántalmazó férfit

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék nem jogerősen egy férfit, aki félelemben tartotta, többször bántalmazta és egy alkalommal elektromos körfűrésszel életveszélyesen megsebesítette az apját Budapesten.

Tényleges életfogytiglanra ítélték az apját körfűrésszel bántalmazó férfit
Képünk illusztráció
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Hendrik Schmidt

A bíróság azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy a férfit az ügyészség egyebek mellett emberölés kísérletével, súlyos testi sértés bűntettével, valamint lopás és kapcsolati erőszak vétségével vádolta.

A kábítószer-élvező férfi 2020 tavaszán költözött az édesapjához, annak pesterzsébeti lakásába. A drog anyagi fedezetét úgy biztosította, hogy apja lakásából különböző műszaki cikkeket, szerszámokat és háztartási eszközöket vitt el.

Az együttélés során a vádlott többször fenyegetően lépett fel, az emberi méltóságot súlyosan sértő, megalázó magatartást tanúsított a nála gyengébb fizikumú apjával szemben, akit szidalmazott és félelemben tartott, továbbá többször is bántalmazott.

A vádlott 2021 áprilisában ittasan vitába keveredett az apjával, akit előbb többször megütött és megrúgott, majd egy elektromos körfűrésszel 15 centiméter hosszú sebet ejtett a hátán. Ezután fényképet készített apja sérüléseiről, és azzal az üzenettel, hogy megölte az apját, elküldte a fotókat az ismerőseinek, akiknek egyike értesítette a rendőrséget.

Az apa a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

A törvényszék azt írta: a terhelt a bűncselekményeket erőszakos többszörös visszaesőként követte el, ezért a bíróságnak a büntető törvénykönyv rendelkezése alapján életfogytig tartó szabadságvesztést kellett kiszabnia, továbbá ki kellett zárnia őt a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ellen a vádlott és védője fellebbezett.

A férfi a másodfokú eljárás befejezéséig letartóztatásban marad – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink