Bűnügy

A benzinkúton sodorta el a rendőrt és a polgárőrt

Az esetről a biztonsági kamera felvételt is készített

Az ügyészség bíróság elé állította a benzinkúton rendőrt és polgárőrt autójával elsodró férfit – derül ki a Központi Nyomozó Főügyészség közleményéből.

A benzinkúton sodorta el a rendőrt és a polgárőrt
A rendőr és a polgárőr is a földre esett
Fotó: Magyarország Ügyészsége

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettének elkövetése miatt a bűnügyi felügyelet alatt álló nógrádi férfit. Az elkövető egy benzinkúton az autót visszatartani igyekvő rendőrt és a polgárőrt elsodorta, akik a földre estek és nyolc napon belüli sérüléseket szenvedtek.

A tényállás szerint a húszas évei végén járó férfi annak tudatában, hogy megújítás hiányában közel két éve nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel, 2023. szeptember 19-én este, egy előző nap kölcsönkért gépjárművel nógrádi otthonából Budapestre autózott két utasával.

A férfi másnap kora hajnalban az ismerősével megállt egy újpesti benzinkúton, ahol egy – polgárőr társával – szolgálatot teljesítő rendőr intézkedést kezdeményezett vele szemben, a jármű közlekedésre alkalmasságának ellenőrzése céljából. A rendőr személyazonosságának igazolására és a jármű forgalmi okmányainak átadására szólította fel a férfit, aki az iratokat nem adta át, majd közölte, hogy bár a bal első ülésen ült, a járművet nem ő vezette, hanem a shopjában tartózkodó ismerőse.

Amikor a férfi észlelte, hogy magyarázata a rendőrt nem győzte meg, így az intézkedést folytatni akarta, az elkövető az autót beindította és nagy sebességgel elhajtott. A férfi eközben a járművet visszatartani igyekvő rendőrt és polgárőrt a bal első ajtóval elsodorta, akik ennek következtében a földre estek és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki – a más bűncselekmények mellett garázdaság és ittas vezetés vétsége miatt korábban már többször elítélt – férfit és sikeresen indítványozta, hogy a bíróság a gyanúsítottal szemben rendeljen el bűnügyi felügyeletet és magatartási szabályként írja elő a vezetéstől való eltiltást.

A nyomozó ügyészség a bűnügyi felügyeletben lévő elkövetőt gyorsított eljárásban a mai napon bíróság elé állította. Az ügyben a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság fog dönteni.

Az esetről a biztonsági kamera felvételt is készített.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink