Bűnügy

Elítéltek egy idős nőt, aki megszúrta az őt ellátó ápolónőt

A kórházi dolgozót az idős nő minden előzmény nélkül egy 8 centiméter pengehosszúságú késsel hátba szúrta

A Miskolci Járásbíróság egy év börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélt egy idős nőt, aki a kórházban megszúrta az őt ellátó ápolónőt – közölte az MTI-vel hétfőn a Miskolci Törvényszék.

Elítéltek egy idős nőt, aki megszúrta az őt ellátó ápolónőt
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A tájékoztatás szerint két évvel ezelőtt, május 13-án délután a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház traumatológiai osztályán kezelt, fekvőbeteg vádlotthoz vércukor-ellenőrzésre ment az ápolónő, akit – miután hátat fordított a betegnek – az idős nő minden előzmény nélkül egy 8 centiméter pengehosszúságú késsel hátba szúrt.

A sértett segítségkérésére kórházi dolgozók mentek be a kórterembe. Az ápolónőre - aki a szúrás következtében 8 napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést szenvedett – a késsel a derekában találtak rá – közölték.

Mint írták, a bíróság felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt ítélte el a vádlottat, a szabadságvesztés végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztve.

Ítélethozatalkor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott idős korát, büntetlen előéletét, a cselekmény elkövetése óta bekövetkezett jelentős időmúlást és a vádlott orvos-szakértő által megállapított kóros tudatzavarát, amely súlyos fokban korlátozta a cselekmény következményeinek felismerésében, míg súlyosító körülményt nem talált – olvasható a közleményben.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő 3 munkanapot tartottak fenn nyilatkozattételre.

Kapcsolódó írásaink