Bűnügy

Minden utasát meg akarta ölni egy amerikai pilóta

A 44 éves férfi le akarta állítani egy utasszállító hajtóműveit, hogy a gép lezuhanjon

Egy szolgálaton kívüli pilótát 83 rendbeli gyilkossági kísérlettel vádoltak meg, miután vasárnap este megpróbált lezuhanni egy utasszállító repülőgéppel – közölte a BBC.

Minden utasát meg akarta ölni egy amerikai pilóta
Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

A 44 éves Joseph David Emerson az Alaska Airlines egyik járatának pilótafülkéjében ült a kapitány és az első tiszt mögött – derül ki a légitársaság közleményéből. A járat a washingtoni Everettből a kaliforniai San Franciscóba tartott 80 utassal a fedélzeten. A tragédiát a személyzetnek sikerült megelőznie; megfékezték a férfit, mielőtt az megzavarhatta volna a hajtóművek működését – tették hozzá.

A légiforgalmi irányítás kommunikációjáról készült felvételen hallható, amint az egyik pilóta azt mondja: „Kihoztuk a pilótafülkéből azt a fickót, aki megpróbálta leállítani a hajtóműveket, és nem úgy tűnik, mintha most problémát okozna a hátul. Azt hiszem, lecsillapodott.”

A Horizon Air által üzemeltetett járat a tervek szerint helyi idő szerint 17.25-kor szállt volna fel, és 19.30-kor érkezett volna meg San Franciscóba. A járatot azonban Portlandbe irányították át, ahonnan végül 19.18-kor szállt fel a tervezett célállomásra.

„A fedélzeten tartózkodó összes utas egy későbbi járattal utazhatott tovább” – áll az Alaska Airlines közleményében.

Az FBI közleményében megerősítette, hogy eljárást indított.

A gyilkossági kísérlet vádja mellett Emerson ellen 83 rendbeli gondatlan veszélyeztetés és egy rendbeli repülőgép veszélyeztetése miatt is vádat emeltek ellene. A tisztviselők közölték, hogy a Multnomah megyei fogdában helyezték el, amíg a nyomozás folytatódik.

Kapcsolódó írásaink