Bűnügy

Évek óta keresett magyar bűnözőket fogtak el Hollandiában

A nőt kábítószer-kereskedelem, a férfit lopás miatt körözték a hatóságok

Évek óta keresett magyar bűnözőket, egy többszörösen körözött 46 éves nőt és egy „évtizedes bűnügyi múlttal rendelkező” 36 éves férfit fogtak el a holland hatóságok; tartózkodási helyüket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) hevesi és jászsági nyomozókkal közösen derítette fel – közölte KR NNI szerdán a police.hu oldalon.

Évek óta keresett magyar bűnözőket fogtak el Hollandiában
A nő felkerült a TOP 50-es körözöttek listájára is
Fotó: AFP/DPA/Picture-Alliance/Uli Deck

A közlemény szerint a nőt hat éve keresték a Heves vármegyei hatóságok: kábítószer-kereskedelem miatt bírói szakban lévő ügyben adtak ki ellene először hazai, majd európai és nemzetközi elfogatóparancsot. Felkerült a TOP 50-es körözöttek listájára is.

A férfit lopás miatt kereste a Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja. A szabadságvesztés letöltése elől elmenekült férfit tavaly nyár óta keresték a hatóságok. Ellene is európai és nemzetközi körözést adtak ki - áll a közleményben.

A férfit október 6-án Markelo településen, míg a nőt október 8-án egy másik holland településen vették őrizetbe. Kiadatásukról később döntenek – olvasható a rendőrségi honlapon.

Kapcsolódó írásaink