Bűnügy

Tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélték a nőt, aki megfojtotta férje szeretőjét

A feleség többször hangot is adott féltékenységének

A Nyíregyházi Törvényszék tizennyolc év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azt a nőt, aki tavaly nyáron megfojtotta férje szeretőjét – közölte az MTI-vel pénteken a törvényszék sajtószóvivője.

Tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélték a nőt, aki megfojtotta férje szeretőjét
Az ítélet nem jogerős, a vádlott, a védője és az ügyész is fenntartotta a jogorvoslati nyilatkozatra a rendelkezésre nyitva álló háromnapos határidőt
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Uli Deck

Bartha Andrea tájékoztatása szerint a vádlottat védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek és ítélte el a Nyíregyházi Törvényszék.

Az ítélet tényállása szerint a szabolcsi településen élő vádlott férje szerelmi viszonyt folytatott a sértettel, amiről a feleség tudomást szerzett, féltékenységének többször hangot is adott – olvasható a közleményben.

Mint írták, tavaly nyáron a férfi felkereste szeretőjét, majd legalább két liter bor közös elfogyasztása után szexuális kapcsolatot létesítettek és azt követően elaludtak.

A délutáni órákban a vádlott megjelent a szerető lakásán, ahol az ágyban fekvő sértettet megütötte, földre rántotta. Férjét egy hamutállal fejbe vágta, mire a férfi elmenekült a helyszínről – írta a sajtószóvivő.

A közlemény szerint a vádlott ezután is folytatta az alkoholos befolyásoltság alatt álló – emiatt védekezésre képtelen – sértett bántalmazását és olyan erővel szorította meg nyakánál fogva, hogy a sértett a helyszínen életét vesztette.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott, a védője és az ügyész is fenntartotta a jogorvoslati nyilatkozatra a rendelkezésre nyitva álló háromnapos határidőt.

Kapcsolódó írásaink