Bűnügy

Szívszorító módon temetik el az Angliában megkéselt Dánielt

A család hosszú heteken át harcolt, hogy a testét haza tudják hozni

A család szívszorító kérést intézett a gyászoló tömeg felé, mint mondták: ezzel Dániel kívánságát szeretnék tiszteletben tartani – írja a borsonline.hu.

Szívszorító módon temetik el az Angliában megkéselt Dánielt
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/NurPhoto/Rojan Shrestha

Az angliai Barnsleyben élő V. Dánielt hidegvérrel megkéselte magyar honfitársa, B. Dániel, aki még augusztusban, lesben várta áldozatát a ház előtt, és egy szúrással mellkason döfte – olvasható a borsonline.hu oldalán.

Később kiderült, hogy a hidegvérű gyilkosságot az elborult bosszúvágy motiválta: B. Dániel ugyanis nem fogadta el, hogy volt barátnője, S. Virgínia már V. Dániellel alkot egy párt. A késszúrás azonnal megölte áldozatát, eközben B. Dániel elmenekült, és csak pár nappal később tartóztatták le.

V. Dánielt azonban mégsem lehetett eltemetni a történtek után: a férfi testének hazaszállítása ugyanis hatalmas összegbe került. Dániel családja és barátai ezért összefogtak és gyűjtést szerveztek a hazahozatalért, egyetlen vágyuk ugyanis az volt, hogy a férfi családja mellett, magyar földben nyugodhasson.

A férfi szerettei hosszú heteken át gyűjtöttek és harcoltak, mire összejött a kívánt összeg, és végre elintézhették a szállítást, és Dánielt jövő héten szombaton, az ózdi temetőben helyezhetik örök nyugalomra.

A család szívszorító kérést intézett a gyászoló tömeg felé, mint mondták: ezzel Dániel kívánságát szeretnék tiszteletben tartani:

Kérjük mindazokat, akik szeretnék kegyeletüket leróni és utolsó útjára elkísérni, legyenek szívesek fehér ruhában érkezni. Szeretném, ha drága testvérem kérését mindenki tiszteletben tartaná! Nagyon nehéz, fájdalmas napokat élünk meg. Szeretnénk békében és szeretetben örök nyugalomra helyezni szerettet testvérünket! – írta testvére.

Kapcsolódó írásaink