Bűnügy

Megrendezett házasságtörésből rablás

Fegyveresen elkövetett rablás, zsarolás és különleges személyes adattal visszaélés miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy férfival és egy nővel szemben, akik eljátszották, hogy házasok, és az asszony félre lép – közölte a hatóság. A híradás szerint a férfi – miután videóra vette női bűntársa alkalmi szexuális együttlétét – úgy tett, mintha megcsalt férjként rajtakapta volna az asszonyt, és egy gáz-riasztó pisztollyal kirabolta a „házasságtörésben vétkes” „szeretőt”.

Megrendezett házasságtörésből rablás
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A vádirat szerint a prostitúcióból élő kiskunhalasi nő 2022 őszén többször nyújtott szexuális szolgáltatást a későbbi sértettnek. A férfiról feltételezte, hogy jó anyagi helyzetben van, ezért bűntársával elhatározták, hogy titokban kompromittáló felvételeket készítenek a róla, hogy aztán pénzt zsaroljanak ki tőle.

Ennek érdekében a nő találkát beszélt meg a férfival. A bűntársa elbújt, majd az alkalmas pillanatban egy gáz-riasztó pisztollyal megjelent a hálószobában, a mobiltelefonjával készített egy felvételt, és magát a nő férjének kiadva úgy tett, mintha házasságtörésen kapta volna a párost. Az elkövető 200 ezer forint bánatpénzt követelt, amiből a helyszínen 60 ezer forintot kapott meg.

Másnap a férfi telefonon és sms-ekben további készpénzt követelt a sértettől, kilátásba helyezve a kompromittáló felvételek interneten való közzétételét. A sértett a követeléseit azonban nem teljesítette, hanem feljelentést tett a rendőrségen.

Az ügyészség a párost fegyveresen elkövetett rablás bűntettével és különleges személyes adattal visszaélés vétségével vádolja, emellett a férfinak folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette miatt is felelnie kell. Mindkettejükkel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza az ügyészség azzal.

Kapcsolódó írásaink