Bűnügy

„Körözéshalmozó" nőt fogtak a rendőrök

Tíz hónapja keresték a szekszárdi nőt, több mint egy tucat körözés volt kiadva ellen

Több mint egy tucat körözés volt érvényben az ellen a szekszárdi nő ellen, akit a készenléti rendőrök fogtak el nagydorogi rokonainál. A csaknem tíz hónapja keresett 44 éves asszonyt a Paksi Rendőrkapitányságra állították elő – számolt be róla a police.hu.

„Körözéshalmozó" nőt fogtak a rendőrök
Képünk illusztráció
Fotó: Michal Fludra / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Készenléti Rendőrség pécsi bevetési egységének járőrei a Paksi Rendőrkapitányság illetékességi területén teljesítettek szolgálatot augusztus 31-én. Délután a Nagydorogi Rendőrőrs őrsparancsok-helyettesével mentek ki egy nagydorogi címre, mert olyan információ jutott a birtokukba, miszerint egy körözött ott tartózkodhat.

A házhoz érve igazoltatták az ott lévőket, köztük egy negyvenes éveiben járó szekszárdi nőt. A rendszerben lefuttatott ellenőrzése során kiderült, hogy összesen 14 körözés van érvényben ellene: öt elfogatóparancs, öt elzárás miatti körözés, míg négy tartózkodási hely megállapítás.

A Szekszárdi Törvényszék garázdaság és becsületsértés miatt kereste, a Kaposvári Járásbíróság zaklatás miatt, ahogy a Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Ügyészség is, míg a Szekszárdi Járásbíróság lopás miatt adott ki ellene elfogatóparancsot.

A fentieken túl büntetőeljárás folyik vele szemben további négy ügyben, amiben tartózkodási helyének megállapítását kérte a körözést elrendelő szerv. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitányság garázdasággal, míg a Szekszárdi Rendőrkapitányság zaklatással, kiskorú veszélyeztetésével és lopással gyanúsítja.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság öt esetben azért adott ki ellene elfogatóparancsot, mert be nem fizetett pénzbírságokat elzárásokra változtatott. Az asszony 260 ezer forintos tartozását 52 nap elzárásra változtatták át.

A nő ellenállást nem tanúsított, a rendőrök a Paksi Rendőrkapitányságra állították elő, ahonnan a Tolna Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították, hogy megkezdje büntetése letöltését.

Kapcsolódó írásaink