Bűnügy

Egy férfi megölte a feleségét, majd 3 évig a nevében beszélgetett a rokonsággal

A férfi nem tagadta tettét a rendőrségen

A férj 3 éven keresztül titkolta, hogy megölte a feleségét – írta meg a Bors.

Egy férfi megölte a feleségét, majd 3 évig a nevében beszélgetett a rokonsággal
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Szörnyű gyilkosságról érkeztek hírek Angliából. Egy férfi ugyanis megölte, majd elásta a feleségét a kertben, ezután pedig ördögi tervet eszelt ki. A lebukás elkerülése végett ugyanis éveken keresztül hazudott a nő családjának, és a nevében küldött üzeneteket a családtagoknak. Az elhunyt Diane Douglas eltűnése végül 3 év után tűnt fel a családjának, miután a férj mindig lemondta a személyes találkozókat a telefonjáról.

Az 56 éves Diane-t 2021-ben kezdte keresni a rendőrség, miután a rokonai bejelentést tettek az eltűnéséről. Egy hónappal később letartóztatták a férjét, Stuart Williamsont gyilkosság gyanújával. Kiderült, hogy egy tompa tárggyal több ütéssel végzett a nejével, majd műanyag zsákokat húzott a holttestére, és elásta a ház kertjében, ahol addig a nő élt. A kapcsolatuk ugyanis az utolsó években megromlott, ami annak is volt köszönhető, hogy a nőnél Huntington-kórt diagnosztizáltak, és ez az ágyhoz kötötte, illetve hatással volt a kognitív képességeire. A férfi, miután meggyilkolta, még hónapokon keresztül felvette a nőnek járó szociális támogatás összegét.

Amikor pedig a hölgy rokonai telefonon keresték Diane-t, mindig azt írta nekik sms-ben, hogy találkozzanak majd személyesen, aztán pedig az utolsó pillanatban lemondta a találkozókat.

A férfi nem tagadta tettét a rendőrségen, azonban 2022 decemberében a börtönben öngyilkos lett, így elkerülte az életfogytiglani börtönbüntetést.

Diane családja nyilatkozatot adott ki a halála kapcsán – szúrta ki a Mirror.

„Diane-t mindig szeretni fogjuk, és örökké hiányozni fog. 2021 novemberében a család nagy szomorúsággal értesült róla, hogy holttestét az ingatlanja területén elásva találták meg. Élettársával, Stuart Williamsonnal élt együtt már hosszú évek óta, és a férfi elhitette velünk, hogy Diane él és virul, ehhez a telefonjáról küldött szöveges üzeneteket a családtagoknak és köszöntéseket karácsonykor, illetve a születésnapokon. A megtévesztése lehetővé tette a számára, hogy anyagilag biztos lábakon élje tovább az életét. Később pedig az egyszerűbb utat választotta, mintsem a büntetését. Diane ápolónőként dolgozott azon, hogy másokról és magáról is gondoskodjon. Imádta az életet, és jól érezte magát a családjával, barátaival és szeretett kutyájával. Hiányozni fog" – zárták soraikat a családtagok.

Kapcsolódó írásaink