Bűnügy

Rettegnek a gyöngyösiek

Egyre durvább a helyzet a városban

Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne történne valami – írja a tenyek.hu.

Rettegnek a gyöngyösiek
Képünk illusztráció
Fotó: Facebook/Városrendészet Gyöngyös

A gyöngyösi városrendészet Facebook-oldalán folyamatosan olyan posztok keringenek, melyek aggodalomra adnak okot a helyiek körében. Kedden a hatóságok arról számoltak be, hogy a járőrök egy zavart férfit igazoltattak a Dobó úton lévő boltnál. Az illető akkor vált gyanússá, amikor többszöri próbálkozásra sem tudott pénzt felvenni az automatából. Ruházata és táskája átvizsgálásakor több mobiltelefon, egy kocsikulcs egy bicska, valamint egy gáz-riasztó fegyver is előkerült, így végül előállították.

Egy másik alkalommal a rend éber őrei a Göncz Árpád úton hagyott roncsautóknál tartottak ellenőrzést, mivel ez a drogosok kedvelt helye, de legutóbb kivételesen csak egy hamis rendszámmal rendelkező autót találtak. Tulajdonosának igazoltatásakor azonban kiderült, a férfit lopás körözték, így az ő csuklóján is kattant a bilincs.

Néhány nappal később a városrendészek lakossági bejelentés miatt vonultak ki, mely szerint három férfi egy betört ablakú autót tol, amit végül az egyenruhások egy zöldterületen találtak meg. A járműben egy bódult állapotú férfi aludt. Ébredésekor nem tudta megmondani, honnan van az autó, és arra sem emlékezett, kik segítettek neki tolni a járművet. A kocsi átvizsgálásakor egy fegyver került elő, majd ezután a férfit és a lefoglalt pisztolyt is átadták a rendőrségnek – áll a bejegyzésben.

A Kitérőgyárnál pedig ismét egy drogost sikerült kézre keríteni. Egy feltűnően zavart férfi, hóna alatt egy mikrohullámú sütővel sétálgatott, s mivel nem tudta magát igazolni, így átvizsgálták a ruháját, ahonnan egy csomag kristály került elő. Természetesen őt is előállították a rendőrkapitányságon – számoltak be a történtekről.

Kapcsolódó írásaink