Bűnügy

Megszólalt a XIII. kerületben meggyilkolt nő édesapja

T. Róbertet még mindig keresi a rendőrség, ő a gyanúsítottja egy XIII. kerületi gyilkosságnak. A Metropol nemrég megkereste a meggyilkolt fiatal édesapját - közölte a Magyar Nemzet.

Megszólalt a XIII. kerületben meggyilkolt nő édesapja
T. Róbertet körözi a rendőrség
Fotó: police.hu

Gyilkosság rázta meg a XIII. kerületet csütörtökön: egy fiatal, 27 éves nő holttestére bukkantak a rendőrök a Véső utcában lévő egyik társasházban, miután valaki bejelentést tett a segélyhívó központban. A harmadik emeleti lakásba csak úgy jutottak be a rendőrök, hogy be kellett törni az ajtót – írja a Metropol.

A fiatal lány halálával összefüggésben T. Róbert ellen adtak ki elfogató parancsot. A Metropol munkatársa elérte az áldozat édesapját.

Ezt az egészet képtelenség feldolgozni, csak két hónapja voltak együtt

– mondta a Metropolnak a fiatal nő édesapja.

A férfi baráti társasága egyébként képtelenségnek tartja, hogy az általuk szelíd és kedves fiúnak tartott Róbert bárkit is bántalmazott.

Nem akarjuk elhinni – mondta a Metropolnak a férfi egyik barátja. A lap munkatársa megtalálta azonban T. Róbert egyik exkedvesének a legjobb barátnőjét, aki már egészen más véleményt alkotott a keresett személyről.

– Azt ugyan mi sem gondoltuk, hogy egy lehetséges gyilkos keveredett a társaságunkba, de őszintén megmondom, Róbert sosem volt a szívünk csücske. A baráti körünket csak bomlasztotta a szűnni nem akaró furcsaságaival. Mivel egyikünk sem pszichiáter, nem állíthatjuk biztosan, hogy valamilyen személyiségzavarban szenvedett, de a viselkedése miatt ez is megfordult a fejünkben – mondta a neve elhallgatását kérő nő, és hozzátette: bíznak benne, hogy a férfit hamar elkapják.

Mint mondta, a férfi ijesztően féltékeny volt, és szinte a barátnője minden percét ő szerette volna beosztani. Úgy bánt a szerelmével, mint a saját tulajdonával. „Tudni kell, hogy a barátnőm jóban maradt az egyik volt párjával, aki a szakításuk ellenére is összejárt velünk. Róbert őt nem volt hajlandó megtűrni a közelünkben" – emlékezett vissza az informátor.

Amint a Magyar Nemzet már korábban megírta, egy XIII. kerületi lakásban csütörtökön este fél tizenegy körül holtan találtak egy huszonhét éves nőt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást.

A feltételezett elkövetőt az életvédelmi osztály nyomozói azonosították, és elfogatóparancsot adtak ki ellene – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Kapcsolódó írásaink