Bűnügy

Elrendelték a hálapénzt elfogadó egyik szabolcsi orvos bűnügyi felügyeletét

Az ügyben érintett betegeket vesztegetés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók

Elrendelte a Nyíregyházi Járásbíróság annak a 46 éves, Szabolcs-Szatmári-Bereg vármegyei orvosnak a bűnügyi felügyeletét, aki a gyanú szerint legalább nyolcszor fogadott el hálapénzt a betegeitől – közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Elrendelték a hálapénzt elfogadó egyik szabolcsi orvos bűnügyi felügyeletét
A két férfinak alkalmanként tíz- vagy húszezer forintot adtak át a betegek
Fotó: NorthFoto

Bartha Andrea azt írta, a magyar–külföldi kettős állampolgárságú férfi januártól május végéig készpénzt vagy egyéb, a mindenkori minimálbér 5 százalékát meghaladó értékű ajándékot fogadott el államilag finanszírozott gyógyító tevékenysége során a pácienseitől.

Az üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásával gyanúsított orvossal szemben négy hónapra rendelte el a bíróság a kényszerintézkedést, amelynek értelmében csak meghatározott esetekben hagyhatja el a lakását, és hetente jelentkezni köteles a rendőrkapitányságon – ismertette a bírósági szóvivő.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán közölte, hogy a rendőrség egy 71 és egy 46 éves főorvos ellen indított büntetőeljárást hálapénz elfogadása miatt. A két férfinak alkalmanként tíz- vagy húszezer forintot adtak át a betegek a vármegyei kórházban nyújtott térítésmentes egészségügyi ellátásért.

Az idősebb orvos - egészségi okok miatt - a büntetőeljárás ideje alatt szabadlábon védekezhet.

Az ügyben érintett betegeket vesztegetés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók.

Kapcsolódó írásaink