Bűnügy

Egy utcai támadásban többen meghaltak Japánban

Az elkövetőről, valamint az ámokfutás miértjéről egyelőre nem tudni részleteket

Legalább három embert, köztük két rendőrt megölt egy utcai ámokfutó a Japán középső részén fekvő Nagano városában csütörtökön, az elkövető egy közeli épületben elbarikádozta magát – számolt be róla az NHK állami televízió.

Egy utcai támadásban többen meghaltak Japánban
Utcai támadásban többeket megöltek Japánban
Fotó: AFP/Yomiuri/Tosei Kisanuku

Szemtanúk beszámolója szerint a terepmintás ruhába öltözött, maszkot, sapkát és napszemüveget viselő tettes előbb egy nőre támadt rá, késsel leszúrta, majd vadászpuskából tüzet nyitott a helyszínre riasztott két rendőrre.

A sebesülteket azonnal kórházba vitték, ám később mindhárman belehaltak sebeikbe. A Kyodo japán hírügynökség egy negyedik sebesültről is hírt adott.

A helyszínre mentők, valamint golyóálló mellénnyel és bevetési pajzzsal felszerelt rendőrök érkeztek. Nagano városvezetése felszólította a közelben lakókat, hogy semmi esetre se hagyják el otthonaikat, a közelben lévő iskolák tanulóit pedig arra kérték, amíg veszély áll fenn, az iskola falain belül húzzák meg magukat.

Az elkövetőről, valamint az ámokfutás miértjéről egyelőre nem tudni részleteket.

Japánban ritka a fegyveres bűnözés, a fegyvertartást ugyanis szigorú szabályokhoz kötik, az engedély megszerzését pedig hosszas és részletes eljárás előzi meg.

Kapcsolódó írásaink

Újabb ámokfutás Belgrád közelében

ĀAz iskolai mészárlást követően a rendőrség most terrortámadásról beszél – a legfiatalabb áldozat 15 éves volt – sikerült elfogni a támadót