Bűnügy

Menekülni próbált az embercsempész

Embercsempészéssel gyanúsítható férfit vett őrizetbe a rendőrség Békés vármegyében. A litván állampolgár kisteherautóval 37 határsértőt szállított. Menekülni próbált, de nem jutott messzire, őrizetbe került.

Menekülni próbált az embercsempész
A kisteherautó rakterét felnyitó rendőrök a járműben 37 embert találtak
Fotó: Police.hu

Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei 2023. március 10-én 1 óra 15 perc körül Tótkomlóson ellenőrizni akartak egy kisteherautót, de a jármű vezetője a jelzésükre nem állt meg, elhajtott. Letért egy szántóföldre, majd a teherautót a benne ülőkkel együtt hátrahagyva menekült. A rendőrök azonnal elkezdték átkutatni a környéket, másfél óra múlva megtalálták és el is fogták a litván állampolgárságú férfit. Közben a kisteherautó rakterét felnyitó rendőrök a járműben 37 embert találtak. A férfiak közül egy pakisztáninak, a többiek bangladesi állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a litván férfi segített nekik abban, hogy miután illegálisan átlépték az államhatárt, tovább tudjanak menni. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya a 26 éves litván állampolgárt embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. Utasait a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre állították elő, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink